Torndalshave er et leve-bomiljø med overskuelige rammer for borgere med demens-sygdomme.
Som udgangspunkt vil det være borgere under 70 år, som flytter ind på Torndalshave.
Vores kerneopgave er at understøtte mestring af eget liv og at skabe et godt hjem og hverdagsliv for beboerne.
Vi tager udgangspunkt i den enkelte beboers ønsker og behov, fordi vi prioriterer retten til selvbestemmelse over eget liv.
Vi arbejder med personcentreret omsorg, som tager udgangspunkt i det levede liv og de ressourcer, den enkelte beboerne har. Det betyder, at vi prioriteter at tilpasse rammerne ud fra den enkelte beboers behov.
I den udstrækning, det er muligt, kan beboerne indgå i hverdagsaktiviteter såsom tøjvask, rengøring og madlavning. For andre vil det handle om at skærme for stimuli og aktivitet.
Vi benytter os også eksempelvis af metoden beboerkonference ud fra Sundhedsstyrelsens manual. En beboerkonference er et møde, hvor medarbejderne drøfter udvalgte beboere eller konkrete situationer for at kunne øge både beboernes og medarbejdernes trivsel.
Torndalshave tilbyder tværfaglige ressourcer med både SOSU-hjælpere, SOSU-assistenter, pædagogmedhjælpere og en sygeplejerske blandt personalegruppen.
Det er plejepersonalet, der varetager helhedsplejen. Det vil sige, at det er os selv, der handler ind, gør rent og laver al mad fra bunden. Dette er en vigtig del af det at være i et hjem.
Alle beboere på Torndalshave får tildelt en kontaktperson og en forløbskoordinator. Kontaktpersonen er den primære kontakt til de pårørende, og forløbskoordinatoren er en SOSU-assistent, som har det overordnede ansvar for hele beboerens forløb, herunder forebyggende indsatser, kontakt til egen læge mv.
På Torndalshave har vi også en demensvejleder, som i hverdagen har til opgave at sikre personcentreret omsorg, samt en demensansvarlig, som sikrer tværgående samarbejder efter behov.
Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. De pårørende er vores vigtigste samarbejdspartnere, som medvirker til en god behandling og en god hverdag for beboerne.
Vi oplever, at de pårørende mødes på tværs af huset og selv har etableret et fællesskab med hinanden.
Ud over dagligdagen er de pårørende med til arrangementer såsom sommerfest og julehygge.
Torndalshave og Plejehjemmet Strandmarkshave har et fælles bruger- og pårørenderåd. Rådet består af beboere, pårørende, medarbejdere samt en repræsentant fra Hvidovre Kommunes Seniorråd.
Plejehjemmet Strandmarkshaves leder er naturligt medlem af rådet. Rådets formål er at repræsentere beboernes interesser på Torndalshave og Strandmarkshave. Der afholdes mindst fire møder årligt. Dato og tidspunkt aftales fra gang til gang.
Har du brug for at tage kontakt til et af rådets medlemmer, kan du på Strandmarkshave få oplyst telefonnummer eller mailadresse på vedkommende.
På denne side kan du læse om kommunens tilsynspolitik, læse om de forskellige typer af tilsyn samt finde tilsynsrapporterne for Torndalshave: